fairplanet
 

 
 
 
 
  • Greek
  • English (United Kingdom)
  • French (Fr)
 

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής | Εκτύπωση |
Η Fair Planet διοικείται σύμφωνα με το καταστατικό της από επταμελή Διοικούσα Επιτροπή και δυο επόπτες, οι οποίοι εκλέγονται από τη γενική συνέλευση των μελών που απαρτίζουν την οργάνωση. 

Τα μέλη της υπάρχουσας Δ.Ε. είναι τα εξής:

 Πρόεδρος: Γιώργος Καλλιαμπέτσος 

Ο Γιώργος Καλλιαμπέτσος είναι ειδικός παθολόγος με πλούσια επιστημονική δραστηριότητα.  Σπούδασε στην Αθήνα και στο Montpellier της Γαλλίας. Υπηρετεί στο Ε.Σ.Υ. από το 1987. Έχει διατελέσει διευθυντής παθολογικής κλινικής στα νοσοκομεία Σητείας, Χίου και στο κέντρο υγείας Ζαγοράς. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αιματολογία, την Τροπική Ιατρική και έχει εκπαιδευτεί σε θέματα επείγουσας ιατρικής.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Fair Planet, της Ανθρωπιστικής οργάνωσης  Γιατροί της Γης, της επιτροπής Σητείας «Για την Ειρήνη στα Βαλκάνια», των ομάδων Σητείας και Χίου για τους πρόσφυγες και της δημοκρατικής συσπείρωσης Χίου για τα δικαιώματα του Ανθρώπου. Είναι επίσης μέλος των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, του Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού Σητείας και της Διεθνούς Αμνηστίας στον τομέα προσφύγων. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ανθρωπιστικές αποστολές αντιμετώπισης κρίσεων στην Ελλάδα, τη Βοσνία, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία, το Νταρφούρ, τη Σρι Λάνκα, το Νίγηρα, τη Μπουρκίνα Φάσο και τη Λωρίδα της Γάζας.

  Αντιπρόεδρος: Έφη Γιακουβάκη

Η Έφη Γιακουβάκη είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Fair Planet. Έχει γεννηθεί στη Ραφήνα και κατοικεί στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει ειδικευτεί στη συγγραφή Δοκιμίου και έχει εκπονήσει πλούσιο θεωρητικό υλικό για μαθητές λυκείου. Έχει εργαστεί για αρκετά έτη στον τομέα της εκπαίδευσης, απασχολούμενη σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής και της Αθήνας, σε εκπαιδευτικό οργανισμό στο κέντρο της Αθήνας και κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα κυρίως στην Έκθεση Ιδεών, αλλά και Κοινωνιολογίας, Ιστορίας και Ελληνικής Γραμματείας. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον Οικονομικό και Διοικητικό τομέα Ειδικής Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος με αρμοδιότητα την οικονομική διαχείριση της Υπηρεσίας. Έχει ενεργό συμμετοχή στις δραστηριότητες της Fair Planet.

 Γραμματέας: Ρεβέκκα Τζανετέα

Η Ρεβέκκα Τζανετέα, ιδρυτικό μέλος της Fair Planet, είναι ιατρός με ερευνητικό έργο στο πεδίο της  αιματολογίας στην Α' παθολογική κλινική του πανεπιστήμιου Αθηνών στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Έχει πλούσιο κλινικό-ερευνητικό και διδακτικό έργο.

Έχει εκπαιδευτεί ως διεθνής αντιπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου και διετέλεσε εκπαιδευτής εθελοντών. Υπήρξε μέλος των Γιατρών της Γης και έχει πλούσια εθελοντική δραστηριότητα. Παρακολουθεί πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση κρίσεων υγείας» με σκοπό την ενδυνάμωση της  Fair Planet και την εκπαίδευση των εθελοντών της. 

 Ταμίας: Μαρία Λιόντου 

Η Μαρία Λιόντου είναι εκπρόσωπος του Φόρουμ των Εθελοντών στη Διοικούσα Επιτροπή της Fair Planet και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες της οργάνωσης. Γεννήθηκε το 1974  στην Αθήνα και σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πεδίο της Κοινωνιολογίας της Θρησκείας. Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς και σε προγράμματα Καταπολέμησης της Βίας ενάντια των γυναικών. Συμμετείχε σε πανεπιστημιακά ερευνητικά προγράμματα, εφαρμόζοντας τη βιογραφική μέθοδο. Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται ως βοηθός λογιστή σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία.

  Μέλος: Γεώργιος Βήχας

Ο Γιώργος Βήχας γεννήθηκε το 1961 και είναι γιατρός καρδιολόγος και ομοιοπαθητικός. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εκτός της ιατρικής έχει ασχολιθεί με τη συγγραφή παιδικών θεατρικών έργων. Έχει πλούσια κοινωνική δράση και είναι εκ των προτεργατών του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού όπου με την βοήθεια συναδέλφων του αλλά και πολλών εθελοντών, προσφέρει περίθαλψη σε χιλιάδες ανασφάλιστους και άνεργους πολίτες.

 Μέλος: Δημήτρης Μαμωνίδης

Ο Δημήτρης Μαμωνίδης είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Fair Planet. Γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος  της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστήμιου Φλωρεντίας (Ιταλία). Εργάζεται ως Αρχιτέκτονας–Μηχανικός στον ιδιωτικό τομέα από το 1986 και διδάσκει σε τριτοετούς σπουδαστές, σε ιδιωτικές  σχολές στο τμήμα διακοσμητών, στο μάθημα Διακόσμηση επαγγελματικού χώρου και Πλαστική Μακέτα (Interior Design and Plastic Model) και στα μαθήματα «Συγκριτική Κριτική Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού» και «Διπλωματική Εργασία με κατασκευή Μακέτας». 

  Μέλος αναπληρωτής: Σοφία Τράντζα

Η Σοφία Τράντζα γεννήθηκε το 1982 στην πόλη της Άρτας. Φαρμακοποιός με σπουδές στην Αθήνα και μεταπτυχιακή ειδίκευση στον τομέα της «Βιομηχανικής Φαρμακευτικής», με ερευνητικό υλικό στην τεχνολογία των διαδερμικών συστημάτων απορρόφησης και κάτοχος υποτροφίας σε πανεπιστήμιο της Ιταλίας. Πρόσφατη υποψήφια για ειδίκευση στον τομέα της φαρμακοεπαγρύπνησης στο Λονδίνο. Μέλος της ΜΚΟ « Φαρμακοποιοί του Κόσμου» και πρόσφατα μέλος του διοικητικού συμβουλίου με  τον ρόλο της Γενικής Γραμματέως με πολλές δράσεις εκτός και εντός της Ελλάδας. Εργάζεται στα τελευταία χρόνια στην φαρμακοβιομηχανία  στον τομέα της φαρμακοεπαγρύπνησης.

 Επόπτης: Νίκος Θεοτοκάς

Ο Νίκος Θεοτοκάς είναι ιδρυτικό μέλος της Fair Planet. Γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα, σπούδασε στην Αθήνα και στο Παρίσι. Είναι καθηγητής Θεωρητικής και Ιστορικής Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π., πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, αναπληρωτής διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία». Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς». Συνεργάζεται τακτικά με την εφημερίδα «Η Αυγή» και υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού «Ο Πολίτης». Είναι μέλος του Συνασπισμού, της Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του Ελληνικού Ευρωπαϊκού Φόρουμ. Μαζί με τον Ν. Κοταρίδη και τον Π. Λέκκα διευθύνουν το επιστημονικό περιοδικό Δοκιμές - Επιθεώρηση Κοινωνικών Σπουδών.

Επόπτης: Ήρα Καλιαμπέτσου

H Ήρα Καλιαμπέτσου είναι Νομικός, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με θέματα που αφορούν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ.) του Υπουργείου Εξωτερικών. Είναι Πρόεδρος της "Anima" Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων και της "Ελληνικής Εταιρίας Δικαίου Αρχαιοτήτων". Είναι ιδρυτικό μέλος της Fair Planet και Νομικός Σύμβουλος του σωματείου «Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωήs», Αίγινα.  Έχει διατελέσει Υπεύθυνη Αποστολής στο Κόσοβο και υλοποίησης προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας χρηματοδοτούμενων από την  Ευρωπαϊκή Ένωση (ECHO). Έχει συμμετάσχει σε αποστολές ως εκλογική παρατηρήτρια σε Αλβανία, Κροατία, Βοσνία και Γεωργία και ως μέλος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Τουρκία για θέματα που αφορούν την Κοινωνία των πολιτών και τον εκδημοκρατισμό.

 Παλαιότερα μέλη της Δ.Ε.: 

 Βαγγέλης Ι. Κεχριώτης

Ο Βαγγέλης Ι. Κεχριώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 όπου και κατοικεί. Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή Αθηνών και ασκεί δικ ηγορία από το 1999 ως μέλος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών.

Είναι μέλος - εταίρος της Fair Planet. Έχει εργαστεί στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας ως συντονιστής ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ως υπεύθυνος του προγράμματος νομικής βοήθειας. Παρέχει εθελοντική εργασία στο πρόγραμμα νομικής βοήθειας Κ.Ε.Θ .Ε.Α. - Δ.Σ.Α. και είναι μέλος των Εθελοντών Δασοπυροπροστασίας Αττικής (Ε.Δ.Α.Σ.Α.) και της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Ε.Δ.Α.). 

Μανώλης Πλεξουσάκης

Ο Μανώλης Πλεξουσάκης είναι αν. διευθυντής χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Σητείας και είναι ιδρυτικό μέλος της Fair Planet.
Εκτός από το φάσμα της ειδικότητας του, έχει εξειδικευτεί στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και ιδιαίτερα του τραύματος. Είναι εκπαιδευτής ιατρών και διασωστών και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του ΕΚΑΒ Κρήτης.
Στην κοινωνική του δραστηριότητα εντάσσονται η εκπαίδευση του κοινού σε θέματα πρώτων βοηθειών, καθώς και διασωστών και Αδελφών Νοσοκόμων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Είναι μέλος του Φιλανθρωπικού Σωματείου Στήριξης Ατόμων με Αναπηρίες Σητείας και ιδρυτικό μέλος της Οικολογικής Ομάδας Σητείας. Έχει δραστηριοποιηθεί, για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής προσφύγων στην περιοχή της Κρήτης.
 

Μαρίνα Πιταροκοίλη

H Μαρίνα Πιταροκοίλη είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του  Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και παρακολουθεί το δεύτερο έτος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση κρίσεων υγείας». Συνεργάζεται με το ερευνητικό εργαστήριο της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι μέλος της Fair Planet από την ίδρυση της και εκπρόσωπος του Φόρουμ των Εθελοντών στη Διοικούσα Επιτροπή. Έχει συμμετάσχει σε  ανθρωπιστικές αποστολές στην Τανζανία στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση κρίσεων υγείας» και στη Λωρίδα της Γάζας με την Fair Planet. Εργάζεται εθελοντικά στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου.

 Χρήστος Δερμεντζόπουλος
 
Ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος γεννήθηκε το 1964 στην Κομοτηνή και είναι ιδρυτικό μέλος της Fair Planet. Είναι κάτοχος διδακτορικού στον Tομέα Nεοελληνικής Kοινωνίας του Tμήματος Kοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και διδάσκει Iστορία των Πολιτισμών – Aνθρωπολογία και Kοινωνιολογία της Tέχνης στο Tμήμα Eπιστημών της Tέχνης του Πανεπιστημίου Iωαννίνων.
Η πλουσια ερευνητική δραστηριότητα του καθώς και η εμπειρία του ως αξιολογητής προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης στα θεματικά πεδία: Πολιτισμός, Mέσα μαζικής επικοινωνίας και Oικονομία-Διοίκηση καθώς επίσης, και ολοκληρωμένων προγραμμάτων του Eπιχειρησιακού Προγράμματος «Kοινωνικός Aποκλεισμός από την Aγορά Eργασίας» στις ομάδες στόχου των Yποπρογραμμάτων 2 (Mετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες) και 3 (Άτομα με θρησκευτικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, απεξαρτημένα ή υπό απεξάρτηση άτομα, άτομα ορεινών και απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών, πρώην φυλακισμένοι, ανήλικοι παραβάτες, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών) συμβάλλουν σημαντικά στο έργο της Fair Planet. 

Μάνος Σπυριδάκης

Ο Μάνος Σπυριδάκης είναι ιδρυτικό μέλος της Fair Planet.
Γεννήθηκε το 1969 στη Αιτωλοακαρνανία και είναι Λέκτορας στο τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Έχει εκπονήσει πλούσιο ερευνητικό και διδακτικό έργο στο γνωστικό αντικείμενο της κοινωνικής ανθρωπολογίας.
Οι γνώσεις του συμβάλλουν σημαντικά στην επιστημονική τεκμηρίωση του έργου της Fair Planet.

 

 

         
© 2019 Fair Planet hosted by external.gr, powered by design obsession