fairplanet
 

 
 
 
 
  • Greek
  • English (United Kingdom)
  • French (Fr)
 

10 ΧΡΟΝΙΑ FAIR PLANET | Print |
Monday, 19 February 2018 18:28
There are no translations available / Αucune traduction disponible
  «Καθώς ετοιμάζεις το πρωινό σου να σκέπτεσαι τους άλλους, Όταν πολέμους ξεκινάς να σκέπτεσαι τους άλλους. Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκιο»   
Τα λόγια του Μαχμούτ Νταρουίς και του Τάσου Λειβαδίτη έχουν γίνει οδηγοί της συνείδησης, της ιδεολογίας, των οραμάτων μας αλλά και των πράξεων μας.
  
 
«Καθώς ετοιμάζεις το πρωινό σου να σκέπτεσαι τους άλλους, Όταν πολέμους ξεκινάς να σκέπτεσαι τους άλλους. Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκιο»   
Τα λόγια του Μαχμούτ Νταρουίς και του Τάσου Λειβαδίτη   έχουν γίνει οδηγοί  της συνείδησης, της ιδεολογίας, των οραμάτων μας αλλά και των πράξεων μας.
 
Αντιμέτωποι στα εκρηκτικά προβλήματα του κόσμου, των πολεμικών συρράξεων,  της παγκόσμιας φτώχειας και εξαθλίωσης, μια ομάδα φίλων που πίστεψε στη ανιδιοτελή κοινωνική  προσφορά ως  πολιτική σκέψη και  στάση ζωής, αποφάσισε  πριν μια δεκαετία  να  δραστηριοποιηθεί ιδρύοντας ανθρωπιστική δομή ώστε να συμβάλει μέσω αυτής, στην   αλληλεγγύη των λαών και των  ευάλωτων κοινωνικών ομάδων  που  βιώνουν την αναλγησία, την ανισότητα, την απληστία του κέρδους και της απάνθρωπης εκμετάλλευσης  του ανθρώπου από τον  άνθρωπο. Θέλουμε να πιστέψουμε ότι την δεκαετία αυτή, τοποθετήσαμε  ένα μικρό κρίκο στην αλυσίδα της πανανθρώπινης αλληλεγγύης, πραγματοποιώντας  μεγάλες και δύσκολες  αποστολές σε εμπόλεμες ζώνες  αλλά και άλλες λιγότερο εντυπωσιακές, πλην ουσιαστικές δράσεις.

Κάθε μας δράση, υλοποιήθηκε  με πόρους της οργάνωσης (από τις συνδρομές   μελών και υποστηρικτών της) και βασίστηκε στην γνώση και την εθελοντική εργασία αυτών που την στήριξαν με γνώμονα τις αξίες του ανθρωπισμού και των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
 
Οι δράσεις που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε, αναφέρονται σε 5 προγραμματικούς πυλώνες.
 
1. Προγράμματα κατά της ακραίας φτώχειας σε αναπτυσσόμενες χώρες.  Υγειονομική και αναπτυξιακή παρέμβαση στην ζώνη το Sahel.

 
  Η ζώνη του SAHEL είναι η γεωγραφική περιοχή στην υποσαχάρια Αφρική που εκτείνεται από τον Ατλαντικό μέχρι την κεντρική Αφρική, συμπεριλαμβανομένου και του Τσαντ.                    
 Οι χώρες αυτές πλήττονται από σοβαρή ανθρωπιστική κρίση λόγω της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της νεοαποικιοκρατίας των αποτελεσμάτων της κλιματικής αλλαγής, και της παντελούς έλλειψης κοινωνικής μέριμνας. 
Το ποσοστό του υποσιτισμού στα παιδιά αγγίζει το 20% ενώ σύμφωνα με τις στατιστικές της UNICEF/CDC, το ποσοστό θνησιμότητας στα παιδιά κάτω των 5 ετών ξεπερνάει το 19%. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 80% των ασθενειών στις αναπτυσσόμενες χώρες οφείλεται στο βρόμικο νερό και στις ακατάλληλες
εγκαταστάσεις υγιεινής, ενώ έχει υπολογιστεί ότι κάθε λεπτό που περνάει 3 παιδιά πεθαίνουν εξ αιτίας του μολυσμένου νερού που είναι αναγκασμένα να πίνουν και των ακατάλληλων συνθηκών υγιεινής κάτω από τις οποίες ζουν.
 
  Η Fair Planet δραστηριοποιείται από το 2008 στην περιοχή του Σαμπού της Μπουρκίνα Φάσο στηρίζοντας το ιατρικό κέντρο με ιατρούς, φάρμακα, βρεφικό γάλα και ιατρικό εξοπλισμό. Σε κάθε αποστολή στο πεδίο, η ιατρική ομάδα της οργάνωσης περιθάλπει παιδιά και ενήλικες που πάσχουν συχνά από μηνιγγίτιδα ΑΙDS ελονοσία και άλλες σοβαρές και παραμελημένες λοιμώξεις.
 Παράλληλα με τις δραστηριότητες στο ιατρικό κέντρο υλοποίησε αναπτυξιακά προγράμματα όπως κτηνοτροφικό συνεταιρισμό και καλλιέργεια του δένδρου Moringa Oleifera, με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και τη στήριξη των γυναικών στην ύπαιθρο, γιατί πάγια τακτική της οργάνωσης μας είναι η όποια βοήθεια προσφέρεται να μην έχει χαρακτήρα χειραγώγησης, αλλά να δίδεται ιδιαίτερη σημασία στο σπάσιμο του φαύλου κύκλου της φτώχειας, να ανεξαρτητοποιηθούν  
 σιγά σιγά οι δικαιούχοι από την ανθρωπιστική βοήθεια και να τους δοθεί η δυνατότητα να αναπτύξουν οι ίδιοι, δράσεις αλληλεγγ 
 ύης και καταπολέμησης της φτώχειας στον τόπο τους.
Το είδος του προγράμματος μας απασχόλησε πολύ καθώς θα έπρεπε να έχει αειφόρο χαρακτήρα και το αρχικό κεφάλαιο να ανατροφοδοτείται από μόνο του προκειμένου να χρηματοδοτηθούν στη συνέχεια άλλες παραγωγικές δραστηριότητες.
 
2. Πρόγραμμα Στήριξης του Παλαιστινιακού λαού                                                                                                                                      
 
Η Fair Planet βρέθηκε στην λωρίδα της Γάζας 3 φορές: το 2009 το 2010 και 2014 αμέσως μετά τους ανελέητους αεροπορικούς βομβαρδισμούς µε χρήση παράνομων βομβών και την είσοδο στρατευμάτων και αρμάτων µμάχης στην περιοχή,
Η Fair Planet από το 2009 συνεργάζεται με την Παλαιστινιακή οργάνωση «Union of Health Care Committees»(U.H.C.C.) και με δημόσιες εκκλήσεις, συγκέντρωσε φάρμακα πρώτης ανάγκης, φάρμακα ειδικοτήτων, εξοπλισμό εργαστηρίων, υγειονομικό και ιατρικό υλικό τα οποία παραδόθηκαν στη Γάζα από τα μέλη των αποστολών. Παράλληλα μερίμνησαν για την οικονομική ενίσχυση σε ορφανά και ανάπηρα παιδιά του πολέμου. Στην τελευταία μας μικτή αποστολή συνεργάστηκε με την Αλληλεγγύη για όλους, Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων και τον 
Ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο 105,5» μετέφερε 12 τόνους φάρμακα και υγειονομικό εξοπλισμό, ενώ στην 2η Αποστολή το 2010 συμμετείχαν και οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου.
Ενώνει την φωνή της με αυτούς που μάχονται ενάντια στην κατοχή της Παλαιστίνης και ζητά:
1. την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα που χάραξε ο ΟΗΕ
2. Tην Απελευθέρωση των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων.
3. Την άρση του αποκλεισμού της Γάζας.
Είναι χρέος μας να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια του Παλαιστινιακού Λαού.
   
3. Οι Άγονοι δρόμοι - Δράσεις στήριξης προσφύγων.
 
Είναι ο γενικός τίτλος των προγραμμάτων που έφερε προς υλοποίηση η Fair Planet εντός του
Ελλαδικού  χώρου και που αποσκοπεί στην βελτίωση των συνθηκών ζωής όσων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Η πολυπολιτισμική Ελλάδα είναι γεγονός και τα παιδιά μας καλούνται να ζήσουν σ’ αυτήν με σεβασμό και κατανόηση της διαφορετικής κουλτούρας. Η οικονομική παγκοσμιοποίηση και οι πολεμικές
 συγκρούσεις έχουν δημιουργήσει νέες συνθήκες τις οποίες είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι νέοι μας και να στρέψουν την κριτική τους πάνω σε αυτές και όχι πάνω στα θύματα που προκαλούν.
Η Ελλάδα καλείται να δείξει σεβασμό σ’ αυτούς τους ανθρώπους που απορρέει από τον πολιτισμό μας, αλλά και από τις Διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει. Στα πλαίσια αυτά αναπτύξαμε δράσεις στήριξης προσφύγων με ιατρικές παρεμβάσεις παραδώσεις ιματισμού και ειδών προσωπικής υγιεινής σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, όπως στις πρώην αφίξεις του Ελληνικού στην Μαλακάσα στο γήπεδο Χόκεϊ.

4. Πρόγραμμα ενημέρωσης ευαισθητοποίησης πολιτών για την καταπολέμηση της παγκόσμιας φτώχειας, της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προώθηση της αλληλεγγύης.
 
Τα προγράμματα μας έχουν στόχο στη γενικότερη παιδεία στην ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό κυρίως των νέων σχετικά με την προσφυγιά και τη μετανάστευση. 
Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήσαμε ομιλίες προβολές συνεντεύξεις στα ΜΜΕ ως και παραγωγή ταινιών ντοκιμαντέρ.
Η ταινία, Ελεύθεροι Χαρταετοί σε σκηνοθεσία του Διαμαντή Παπαδόπουλου που έλαβε το δεύτερο βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, γυρίστηκε κατά την διάρκεια της δεύτερης αποστολής της ανθρωπιστικής οργάνωσης Fair Planet στην Γάζα. Μέσα από τα πλάνα καταγράφεται με λυρικό τρόπο η σκληρή πραγματικότητα του παλαιστινιακού λαού ιδίως μετά από τους βάρβαρους βομβαρδισμούς και τον πλήρη αποκλεισμό της Γάζας.
Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις που επιφέρει η κατοχή στην ζωή των παιδιών αφήνοντας να διαφανεί αχνά ένα μήνυμα ελπίδας και ζωής
Η συνθήκες που γυρίστηκε το φιλμ στην εμπόλεμη ζώνη ήταν δύσκολες και σαφώς επικίνδυνες.
Δεν έλειψαν ούτε οι συλλήψεις , ούτε η απαγόρευση εισόδου των 2/3 των μελών της οργάνωσης με αποτέλεσμα να ακυρωθεί όλος ο προγραμματισμός της αποστολής όπως τα ιατρεία και τα χειρουργεία που επρόκειτο να υλοποιηθούν. Ευτυχώς τα μέλη μας κατόρθωσαν να περάσουν τα χρήματα που είχαμε συγκεντρώσει για τα ορφανά του πολέμου και μέρος των Φαρμάκων, ανάμεσα στα προσωπικά είδη τους.
Τα μέλη μας έγιναν μάρτυρες συγκλονιστικών εικόνων και εμπειριών, αποτέλεσμα του μίσους, του φανατισμού και της παραφροσύνης.

5. Προγράμματα αμφίδρομης στήριξης φορέων και συλλογικοτήτων αλληλεγγύης.

 H καλλιέργεια της συνεργασίας με άλλες οργανώσεις συλλόγους και συλλογικότητες αποτέλεσε προτεραιότητα για την Fair Planet αν η συνεργασία στηρίζεται στην διαφάνεια και τον αμοιβαία σεβασμό.
 H Fair Planet στηρίζει και συνεργάζεται σε κοινές δράσεις που έχουν συναφείς στόχους και ιδεολογική τοποθέτηση, Στα πλαίσια αυτά συνεργάστηκε
 με τους φαρμακοποιούς του Κόσμου , το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, την UHCC, την ένωση Παλαιστινίων εργαζομένων, την Seeds of Humanity, την Αλληλεγγύη για όλους την Wend Kuni, το ιατρικό κέντρο St Maximilien Kolbe, το κέντρο Υποδοχή Αστέγων, τα ιατρεία Δήμου Αθηναίων, τις κοινωνικές υπηρεσίες των κέντρων κράτησης στον Ελαιώνα Αυλώνα και Βόλου, τα κοινωνικά ιατρεία ΚΙΦΑ Αθηνών, Νέας Σμύρνης και Ρεθύμνου, το Κέντρο συμπαράστασης παιδιών και οικογένειας, την ομάδα στήριξης Προσφύγων της Καλύμνου και την Ανοικτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου.


 
Επιπροσθέτως θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί ότι οι δράσεις μας δεν θα είχαν υλοποιηθεί χωρίς την άοκνη εργασία της Isabelle Masse και της Ναυσικάς Θεοτοκά ως και των εθελοντών - υποστηρικτών της Fair Planet.
  
Είμαστε περήφανοι όχι μόνο για το πλούσιο έργο που υλοποιήσαμε σε σχέση με τις οικονομικές μας
δυνατότητες, αλλά και για το σκοπό και τις αξίες της οργάνωσης, που όπως τέθηκαν και περιεγράφηκαν από την ιδρυτική ομάδα, διαφυλάχτηκαν και παρέμειναν ζωντανές χωρίς παρέκκλιση όλα αυτά τα χρόνια.
Η συμμετοχή στα κοινά και η αλληλεγγύη είναι η πεμπτουσία του νέου αξιακού συστήματος στην κατεύθυνση του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού που έχουμε τόσο ανάγκη.
Πέρασαν ήδη 10 χρόνια και το όραμά μας για ένα καλύτερο κόσμο δεν έχει σβήσει.
Με εμμονή στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη.
 
Γιώργος Καλλιαμπέτσος
 
 
  Τα ιδρυτικά μέλη της FAIR PLANET
 
Γιατράς Χρήστος,  Γουλιέλμου Γ. Αικατερίνη, Δερμεντζόπουλος Χρήστος, Δρίβα Γεωργία, Θεοδωρόπουλος Ηλίας, Θεοτοκάς Νικόλαος, Καλιαμπέτσου Ήρα, Καλλιαμπέτσος Σ. Γεώργιος, Καλλιαμπέτσος Κ. Γιώργος, Καλλιαμπέτσου Ευδοκία, Πλεξουσάκης Εμμανουήλ, Σπυριδάκης Εμμανουήλ, Σωτηρίου Κωνσταντίνος, Τζανετέα Ρεβέκκα.
 
Στην πορεία προστέθηκαν οι :
Κεχριώτης Ευάγγελος, Γιακουβάκη Ζωγραφιά, Βήχας Γιώργος.


 
                                                  Η Διοικούσα Επιτροπή της FAIR PLANET
 
Την δεκαετία 2007-2017 διετέλεσαν μέλη της Διοικούσας Επιτροπής :
 
Γιώργος Καλλιαμπέτσος
Ο Γιώργος Καλλιαμπέτσος ιδρυτικό μέλος της Fair Planet είναι ειδικός παθολόγος με πλούσια επιστημονική δραστηριότητα. Σπούδασε στην Αθήνα και στο Montpellier της Γαλλίας. Υπηρετεί στο Ε.Σ.Υ. από το 1987. Έχει διατελέσει διευθυντής παθολογικής κλινικής στα νοσοκομεία Σητείας, Χίου και Βόλου και στα ΚΥ Νάξου και Ζαγορας. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αιματολογία, την Τροπική Ιατρική.
 Είναι ιδρυτικό μέλος της Fair Planet, της Ανθρωπιστικής οργάνωσης Γιατροί της Γης, της επιτροπής Σητείας «Για την Ειρήνη στα Βαλκάνια», των ομάδων Σητείας και Χίου για τους πρόσφυγες και της δημοκρατικής συσπείρωσης Χίου για τα δικαιώματα του Ανθρώπου. Είναι επίσης μέλος των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, του Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού Σητείας και της Διεθνούς Αμνηστίας στον τομέα προσφύγων. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ανθρωπιστικές αποστολές αντιμετώπισης κρίσεων στην Ελλάδα, τη Βοσνία, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία, το Νταρφούρ, τη Σρι Λάνκα, το Νίγηρα, τη Μπουρκίνα Φάσο και τη Λωρίδα της Γάζας.
 
Έφη Γιακουβάκη
 Η Έφη Γιακουβάκη είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Fair Planet. Έχει γεννηθεί στη Ραφήνα και κατοικεί στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει ειδικευτεί στη συγγραφή Δοκιμίου και έχει εκπονήσει πλούσιο θεωρητικό υλικό για μαθητές λυκείου. Έχει εργαστεί για αρκετά έτη στον τομέα της εκπαίδευσης, απασχολούμενη σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής και της Αθήνας, σε εκπαιδευτικό οργανισμό στο κέντρο της Αθήνας και κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα κυρίως στην Έκθεση Ιδεών, αλλά και Κοινωνιολογίας, Ιστορίας και Ελληνικής Γραμματείας. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον Οικονομικό και Διοικητικό τομέα Ειδικής Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος με αρμοδιότητα την οικονομική διαχείριση της Υπηρεσίας. Έχει ενεργό συμμετοχή στις δραστηριότητες της Fair Planet.
 
Ρεβέκκα Τζανετέα
 Η Ρεβέκκα Τζανετέα, ιδρυτικό μέλος της Fair Planet, είναι ιατρός με ερευνητικό έργο στο πεδίο της αιματολογίας στην Α' παθολογική κλινική του πανεπιστήμιου Αθηνών στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Έχει πλούσιο κλινικό-ερευνητικό και διδακτικό έργο.
Έχει εκπαιδευτεί ως διεθνής αντιπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου και διετέλεσε εκπαιδευτής εθελοντών. Είναι μέλος των Γιατρών του Κόσμου και έχει πλούσια εθελοντική δραστηριότητα. Παρακολουθεί πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση κρίσεων υγείας» με σκοπό την ενδυνάμωση της Fair Planet και την εκπαίδευση των εθελοντών της.
  
Mαρία Λιόντου 

Η Μαρία Λιόντου είναι εκπρόσωπος του Φόρουμ των Εθελοντών στη Διοικούσα Επιτροπή της Fair Planet και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες της οργάνωσης. Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πεδίο της Κοινωνιολογίας της Θρησκείας. Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς και σε προγράμματα Καταπολέμησης της Βίας ενάντια των γυναικών. Συμμετείχε σε πανεπιστημιακά ερευνητικά προγράμματα, εφαρμόζοντας τη βιογραφική μέθοδο. Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται ως βοηθός λογιστή σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία. Με απόφαση της Γενικής συνέλευσης ορίστηκε Διευθύντρια οικονομικού τομέα της Fair Planet.
                                          
Γιώργος Βήχας
Ο Γιώργος Βήχας γεννήθηκε το 1961 είναι γιατρός καρδιολόγος και ομοιοπαθητικός. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εκτός της ιατρικής έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή παιδικών θεατρικών έργων. Έχει πλούσια κοινωνική δράση και είναι εκ των πρωτεργατών του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού όπου με την βοήθεια συναδέλφων του αλλά και πολλών εθελοντών, προσφέρει περίθαλψη σε χιλιάδες ανασφάλιστους και άνεργους πολίτες.
 
Δημήτρης Μαμωνίδης
 Ο Δημήτρης Μαμωνίδης είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Fair Planet. Γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστήμιου Φλωρεντίας (Ιταλία). Εργάζεται ως Αρχιτέκτονας–Μηχανικός στον ιδιωτικό τομέα από το 1986 και διδάσκει σε τριτοετούς σπουδαστές, σε ιδιωτικές σχολές στο τμήμα διακοσμητών, στο μάθημα Διακόσμηση επαγγελματικού χώρου και Πλαστική Μακέτα (Interior Design and Plastic Model) και στα μαθήματα «Συγκριτική Κριτική Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού» και «Διπλωματική Εργασία με κατασκευή Μακέτας».
                  
Σοφία Τράντζα
Η Σοφία Τράντζα γεννήθηκε το 1982 στην πόλη της Άρτας. Φαρμακοποιός με σπουδές στην Αθήνα και    μεταπτυχιακή ειδίκευση στον τομέα της «Βιομηχανικής Φαρμακευτικής», με ερευνητικό υλικό στην τεχνολογία των διαδερμικών συστημάτων απορρόφησης και κάτοχος υποτροφ
ίας σε πανεπιστήμιο της Ιταλίας. Πρόσφατη υποψήφια για ειδίκευση στον τομέα της φαρμακοεπαγρύπνησης στο Λονδίνο. Μέλος της ΜΚΟ « Φαρμακοποιοί του Κόσμου» και πρόσφατα μέλος του διοικητικού συμβουλίου με τον ρόλο της Γενικής Γραμματέως με πολλές δράσεις εκτ
ός και εντός της Ελλάδας. Εργάζεται στα τελευταία χρόνια στην φαρμακοβιομηχανία στον τομέα της φαρμακοεπαγρύπνησης. Συμμετείχε στην αποστολή της Μπουρκίνα Φάσο. 
  

 Βαγγέλης Ι. Κεχριώτης
Ο Βαγγέλης Ι. Κεχριώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 όπου και κατοικεί. Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή Αθηνών και ασκεί δικηγορία από το 1999 ως μέλος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών. Είναι μέλος - εταίρος της Fair Planet. Έχει εργαστεί στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας ως συντονιστής ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ως 
υπεύθυνος του προγράμματος νομικής βοήθειας. Παρέχει εθελοντική εργασία στο πρόγραμμα νομικής βοήθειας Κ.Ε.Θ .Ε.Α. - Δ.Σ.Α. και είναι μέλος των Εθελοντών Δασοπυροπροστασίας Αττικής (Ε.Δ.Α.Σ.Α.) και της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Ε.Δ.Α.).
                       
Μανώλης Πλεξουσάκης
 Ο Μανώλης Πλεξουσάκης είναι χειρουργός, ιδρυτικό μέλος της Fair planet, και διετέλεσε διευθυντής xειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Σητείας Εκτός από το φάσμα της ειδικότητας του, έχει   εξειδικευτεί  στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και ιδιαίτερα του τραύματος. Είναι εκπαιδευτής ιατρών  και διασωστών και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του ΕΚΑΒ Κρήτης.
 Στην κοινωνική του δραστηριότητα εντάσσονται η εκπαίδευση του κοινού σε θέματα πρώτων βοηθειών, καθώς και διασωστών και Αδελφών Νοσοκόμων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Είναι μέλος του  Φιλανθρωπικού Σωματείου Στήριξης Ατόμων με Αναπηρίες Σητείας και ιδρυτικό μέλος της Οικολογικής Ομάδας Σητείας. Έχει δραστηριοποιηθεί, για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής προσφύγων στην περιοχή της Κρήτης. Έχει συμμετάσχει σε ανθρωπιστικές αποστολές όπως στη Λωρίδα της Γάζας με την Fair Planet.

Χρήστος Δερμεντζόπουλος
Ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος γεννήθηκε το 1964 στην Κομοτηνή και είναι ιδρυτικό μέλος της Fair Planet.
Σπούδασε κοινωνιολογία στην Αθήνα (Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Κοινωνιολογίας) και ανθρωπολογία, ιστορία και κινηματογράφο στο Παρίσι (Paris I - Pantheon Sorbonne και Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales).Το διδακτορικό του δίπλωμα το απέκτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (1994) στον Τομέα Νεοελληνικής Κοινωνίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και διδάσκει Ιστορία των Πολιτισμών – Ανθρωπολογία και Κοινωνιολογία της Τέχνης στο Τμήμα Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα (post-Doc) στο γνωστικό αντικείμενο της Κοινωνιολογίας και της Iστορίας του Kινηματογράφου, ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και εταίρος του τμήματος Eπικοινωνίας, Mέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου (1999-2001).
Η πλούσια ερευνητική δραστηριότητα του καθώς και η εμπειρία του ως αξιολογητής προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης στα θεματικά πεδία: Πολιτισμός, Μέσα μαζικής επικοινωνίας και Οικονομία-Διοίκηση καθώς επίσης, και ολοκληρωμένων προγραμμάτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνικός Αποκλεισμός από την Αγορά Εργασίας».
 

Μαρίνα Πιταροκοίλη
H Μαρίνα Πιταροκοίλη είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, ειδικός Παθολόγος και κάτοχος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση κρίσεων υγείας». Συνεργάζεται με το ερευνητικό εργαστήριο της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι μέλος της Fair Planet από την ίδρυση της και εκπρόσωπος του Φόρουμ των Εθελοντών στη Διοικούσα Επιτροπή. Έχει συμμετάσχει σε ανθρωπιστικές αποστολές στην Τανζανία στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση κρίσεων υγείας» και στη Λωρίδα της Γάζας και την Μπουρκίνα Φάσο με την Fair Planet. Εργάστηκε εθελοντικά στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου.
 
 
 Μάνος Σπυριδάκης
Ο Μάνος Σπυριδάκης είναι ιδρυτικό μέλος της Fair Planet.
Γεννήθηκε το 1969 στη Αιτωλοακαρνανία και είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με γνωστικό αντικείμενο "Κοινωνική Ανθρωπολογία των Εργασιακών Σχέσεων". Έχει λάβει πτυχίο από το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και 
μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο Durham. Έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στο Sussex European Institute του Πανεπιστημίου του Sussex, ως υπότροφος του ΙΚΥ, και έχει λάβει μεταδιδακτορική υποτροφία από το ΙΚΥ στο ίδιο πάντοτε πεδίο. Έχει υπηρετήσει στη μέση εκπαίδευση και έχει διδάξει στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας-Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. 
  
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης την εποπτεία της Fair Planet ανέλαβαν:

Νίκος Θεοτοκάς
Ο Νίκος Θεοτοκάς είναι ιδρυτικό μέλος της Fair Planet. Γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα, σπούδασε στην Αθήνα και στο Παρίσι. Είναι καθηγητής Θεωρητικής και Ιστορικής Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π., πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, αναπληρωτής διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία». Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς». Συνεργάζεται τακτικά με την εφημερίδα «Η Αυγή» και υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού «Ο Πολίτης». Είναι μέλος του Συνασπισμού, της Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του Ελληνικού Ευρωπαϊκού Φόρουμ. Μαζί με τον Ν. Κοταρίδη και τον Π. Λέκκα διευθύνουν το επιστημονικό περιοδικό Δοκιμές - Επιθεώρηση Κοινωνικών Σπουδών.
 
                    
 ΗΡΑ Καλιαμπέτσου
  H Ήρα Καλιαμπέτσου είναι νομικός, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και έχει ασχοληθεί              εκτεταμένα με θέματα που αφορούν μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Διετέλεσε νομικός                          σύμβουλος  της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ.)  του Υπουργιου Εξωτερικών.     Είναι Πρόεδρος της "Anima" Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων και της "Ελληνικής Εταιρίας Δικαίου     Αρχαιοτήτων". Είναι ιδρυτικό μέλος της Fair Planet και Νομικός Σύμβουλος του σωματείου «Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωήs», Αίγινα. Έχει διατελέσει Υπεύθυνη Αποστολής στο Κόσοβο και υλοποίησης προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ECHO). Έχει συμμετάσχει σε αποστολές ως εκλογική παρατηρήτρια σε Αλβανία, Κροατία, Βοσνία και Γεωργία και ως μέλος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Τουρκία για θέματα που αφορούν την Κοινωνία των πολιτών και τον εκδημοκρατισμό.

 
Με απόφαση της Γενικής συνέλευσης ανέλαβαν καθήκοντα ως Διευθυντές τομέων:


Isabelle Masse
Μέλος της Fair Planet ανέλαβε τα καθήκοντα της Δ/σης στον τομέα αναπτυξιακών και εκτάκτων προγραμμάτων έχοντας ήδη εμπειρία με την ενασχόληση της στην ONE EARTH στην Προετοιμασία, συντονισμό και παρακολούθηση προγραμμάτων επείγουσας και αναπτυξιακής βοήθειας, συγγραφή εκθέσεων προόδου και οικονομικού απολογισμού προγραμμάτων (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών) ως και την διαχείριση της δικτυακής πύλης www.fairplanet.gr και www.oneearth.gr. Έχει αναπτύξει ανθρωπιστική προσφορά και δράση ως μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, την συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, την ONE EARTH και την Fair Planet. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον συντονισμό αποστολών και την διεκπεραίωση αναγκών σε πληθυσμό που βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση. Συμμετείχε σε αποστολές στο πεδίο: Βοσνία με τον Ελληνικό ερυθρό Σταυρό, στον Νίγηρα, την Παλαιστίνη -Δυτική Όχθη και την Αιθιοπία με την ONE EARTH, στην Λωρίδα της Γάζας και την Μπουρκίνα Φάσο με την Fair Planet.
Είναι φωτογράφος και νοσηλεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και σήμερα εργάζεται ως συντονίστρια του Ελληνικού τμήματος της Παλαιστινιακής ανθρωπιστικής οργάνωσης Seeds of Humanity.

 Nαυσικά Θεοτοκά
Μέλος της Fair Planet ανέλαβε καθήκοντα Διευθύντριας στον τομέα διοίκησης, επικοινωνίας, ευαισθητοποίησης, δικτύωσης, δημόσιων σχέσεων και εκπαίδευσης
 Διαθέτει ανάλογη εμπειρία και διετέλεσε υπεύθυνη παραρτήματος Αθηνών και δημοσίων σχέσεων της ONE EARTH, προετοιμασία προγράμματος, παρακολούθηση οικονομικού ελέγχου προγραμμάτων (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών). Έχει αναπτύξει σημαντική προσφορά και δράση και συμμετείχε σε ανθρωπιστικές αποστολές με την Fair Planet στην Λωρίδα της Γάζας, και σε όλες τις δράσεις της στην Ελλάδα.
Είναι καθηγήτρια Αγγλικών έχει πτυχίο διασώστριας Ναυαγοσώστριας. Παρακολούθησε στο North London Polytechnic- Sociology BSc με πεδίο Μελέτης την Κοινωνιολογία.  


 

 

 

         
© 2019 Fair Planet hosted by external.gr, powered by design obsession